4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • komkommer
  • 4 tomaten
  • 1 klein blikje doperwtjes
  • 300 gram boterhamworst
  • 400 gram Reypenaer kaas
  • 1 dl yoghurt
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 bekertje zure room
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Maak de uien schoon en snij ze in dunne ringen. Was de komkommer en snij hem in kleine blokjes. Ontvel de tomaten en snij ze klein. Laat de doperwtjes goed uitlekken. Snij de boterhamworst en de Reypenaer kaas in kleine blokjes. Vermeng de yoghurt met de zure room, de olie, de knoflook en brneg het geheel op smaak met zout en peper. Leg de uiringen, komkommer, tomaat, doperwtjes, boterhamworst en de kaas in een schaal. Vermeng alles en roer de saus erdoor.

Laat de salade een half op kamertemperatuur rusten en garneer deze voor het opdienen met de gepelde en in plakken gesneden eieren.